За нас

За клуба:

Йога клуб Скорпион е най-големия йога клуб в България и е единствения одобрен с лиценз от международната йога федерация на територията на България. В него преподават световно признати учители и шампиони по йога. Целим развитие на йога в държавен и световен мащаб.

История на клуба:

Даниел Петров основава Спортен клуб “СКОРПИОН” през далечната 1997г., като спортен клуб по йога, който е продължение на основания през 1993г. спортен клуб “Шри Картакея Ом”, занимаващ се, както с йога, така и с източни бойни изкуства. За кратък период го прави най-големия йога клуб в страната. След многократни гостувания в “Шоуто на Слави” и други телевизионни предавания, дори водене и продуциране на собствено предаване, успява да удвои даже да утрои последователите на йога не само в Спортен клуб “Скорпион”, но и в цялата страна.

Даниел Петров поема Българската Федерация по Йога и от тромава, фалирала институция я превръща в пъргава, добре действаща федерация. Успява да създаде много голяма клубна маса по време на неговия мандат. Във Федерацията членуват спортни йога клубове от София и страната. Всяка година се провеждат фестивали, държавни, европейски и световни първенства по йога.

От 2009 г. Даниел Петров е упълномощен да представлява световната федерация за България и всички славянски страни. А Спортен клуб “Скорпион” е единственият йога клуб, който получава лиценз от световната федерация за големите заслуги, знания и постижения на неговия ръководител – Даниел Петров. През 2013 г. в Париж, където Даниел Петров за пореден път спечели два златни медали при професионалистите, му беше връчен най-високия приз, еквивалент на оскарите в киното за цялостен принос и развитие на йога в световен мащаб.

СК “Скорпион” освен с класическа йога такава, каквато се е играла в Индия от векове се развива и спортна йога, която датира от 60-те години и е плод на нашето съвремие целяща да увлече подрастващите, медиите, както рекламодатели и спонсори.

От 15 Държавни Първенства СК “Скорпион” е ставал 14 пъти на І място и 1 път на ІІ място. Има и много световни титли, повечето от които са на Даниел Петров и Ива Благоева. През 2009 год. на световното първенство по йога в Рим, Даниел Петров извежда българския отбор на второ място след индийците. Йогата, която той преподава е отърсена от индуизъм и ненужни фанатични практики. Наблегнато е изцяло на здраве, красота, дълголетие, забавящи стареенето практики, антицелулитен и антистрес ефкт. Освен с хора от всички възрастови групи (най-малкият представител на клуб “Скорпион” е на 3г., а най-възрастния е на 83г. – Лазаринка Лазарова), клубът запалва редица звезди от шоубизнеса, като телевизионните водещи – Раши Първанова, певици – Светла Иванова, модели представящи страната, като Мис Свят – Румяна Маринова и др.

Всяка година Йога клуб “Скорпион” организира най-големите йога-лагери, семинари и екскурзии на море, планина и спа курорти.